Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nové zprávy k privatizaci

Naše stránky kontaktoval pan Pavel Wisman (viz komentář k příspěvku z 1.11.2011)

a upřesnil stav jednání o privatizaci našeho domu. Z jedné věty tohoto komentáře

usuzuji, že zasedání jednalo a schválilo odprodej některých domů, ale k našemu

domu se nevyjádřilo nebo o něm nejednalo, ale hlavně jeho privatizaci nezamítlo.

 

díky

JN

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

privatizace našich domů

(Fridrichová, 26. 2. 2012 9:51)

Vážení občané,
Na naši společné schůzi 24.2. jsme rozhodli o tom, že vezmeme právníka v okamžiku kdy se dozvíme o zamítnutí, tj.předpokládám nejpozději 1.3., budu Vás informovat, stejně jako zástupce.
Odmítám však osočování pana Jonáka a p. Pavlíkové, která mi večer volala ,. že něco někde opět slyšela, že já brzdím privatizaci.
Udělala jsem maximum pro nás všechny a je s podivem, že nenávist mezi námi sejí ti, kteří v ničem nepřiložili ruku k pomoci.
Máteli kdokoliv zájem, mohu Vám to předat a pracujte dál, nebot muj čas, peníze, snahu i vše kolem jsem dala ve prospěch celé věci.
Pomáhají nám i jiní zástupci , a pokud nebude vůle MMB tak nezmůžeme nic. Je nutné operovat argumenty,, jako např tím, že nemáme rovné podmínky vůči jiným ulicím, srovnat proč a za jakým cílem byli jiné ulice tak rychle projednaní a my né. bA také že nesouhlasíme se zvyšováním nájmů. To bude činit tedy právník a je dobré, aby nás informoval, co vyřídil, co se děje.Návrh na privatizaci jsem podala v zájmu všech občanů, ale utok p.Jonáka tvrdě odmítám.Očekám tedy , že dle informací se mi Judr Kramářová ozve a sdělí více. Dám všem vědět.Děkuji. Fridrichová

Re: privatizace našich domů

(Pavel Wisman, 2. 3. 2012 18:36)

Dobrý den - jen jeden poznatek, rozhoduje se dvoukolově s tím, že MČ doporučuje a MmB schvaluje odprodej. Aktuálně leží žádost na MČ a MmB bez jejího souhlasu (resp. doporučení) domy neprodá. Právník v této věci nic nezmůže - majetek je města a to s ním může nakládat "jak chce" - naopak by mohl "někoho" naštvat a výsledek by byl apriori zamítavý.

Další jednání Zastupitelstva je 15. března a privatizace je opět bodem programu... za TOP 09 můžu jednoznačně slíbit podporu privatizace.

Privatizace, azbestové potrubí VZT

(Oliva - HM8, 17. 2. 2012 15:30)

Vzhledem k tomu, že "naši zástupci" nemají zřejmě vůli nic měnit (kromě deregulace nájemného), dávám na zvážení zda nepodat, kromě již "vyřizované" žádosti o privatizaci, další žádost o snížení nájemného z důvodu expozice nájemníků s rakovinotvorným azbestem obsaženým ve stavebních materiálech -vzduchotechnických potrubích (umístěných ve stoupačkách). Nepomohlo by to věci?
Ostatně, jakýkoliv zásah do vzduchotechnického potrubí (např. při monzáži digestoře - odsávače par) je krajně nebezpečný pro Vás a ostatní obyvatele domu, neviditelná azbestová vlákna se vyskytují, poletují, v prostoru ještě desítky let poté.
privatizaci zdar ŠO.

Re: Privatizace, azbestové potrubí VZT

(Fridrichová, 26. 2. 2012 10:44)

Díky -použiji to...

Seznam a stav žádostí o privatizaci

(Štěpán O. - HM 8, 18. 1. 2012 13:05)

http://www.sever.brno.cz/bytova-oblast/

Privatizace

(Fridrichová, 28. 12. 2011 21:28)

Na veřejném zasedání 15.12.2011 jsme žádali naše zastupitele o projednání a sdělení k privatizaci.Byli jsme odkázání na lhůtu čekat, ač tomu je již 3měsíce.Po nás však prošlo několik zprivatizovaných domů. Jednám v zájmu občanů teto ulice a půjdeme dál.Není čeho se bát, máme přece rovné podmínky a není možné abychom byli přehlíženi.Vyčkejte prosím na odpověd a poté všem zástupcům ve vchodech bude podána informace.Bohužel pani starostka nejeví o nás velký zájem a toto bude dál nutné zhodnotit ve volbách.Uděláme vše co půjde abychom mohli byty odkoupit, ale je nutná spolupráce . O odprodej požádalo 90% obyvatel, v současné době je podáno i další řízení na MMB.
KF-děkuji

Zastupitelstvo

(Štěpán O. - HM 8, 16. 12. 2011 22:08)

nemáte někdo zprávy, jestli se něco rozhodlo 15.12. na zastupitelstvu?
Na uvedeném odkazu zatím chybí poslední zápis
http://www.sever.brno.cz/volene-organy/zastupitelstvo/usneseni-aktualni/
díky

Re: Zastupitelstvo

(JN, 18. 12. 2011 2:20)

Na zasedání nás bylo několik až se to paní starostce příliš nezdálo, ale žádné rozhodnutí nepadlo a ani se o něm nejednalo. Žádost je podaná a teprve se o ní bude jednat spolu s dalšími žádostmi. Díky.

privatizace

(Pavel Wisman, 11. 11. 2011 18:46)

K Vaší žádosti o podrobnosti - privatizace na Brně-severu probíhala pod vedením TOP 09, resp. mým, tak, že:
1. byla podána žádost nájemníků (min. 50%)
2. k žádosti se vypracovaly podklady pro rozhodnutí
3. žádost s podklady projednala privatizační skupina (poradní orgán Rady MČ)
4. Rada MČ dala doporučení Zastupitelstvu MČ
5. Zastupitelstvo MČ souhlasilo s prodejem (souhlas ZMČ je podmínkou pro Magistrát, který jako vlastník domy reálně prodává)
6. souhlas postoupen Magistrátu mB, který dále řeší prodej - zde MČ končí a další průběh nijak neovlivní/neovlivňuje

Všechny žádosti, které na MČ Brno-sever přišly do cca konce září a nebyly zamítnuty z důvodu, že odprodej daného domu není možný (obvykle kvůli zástavnímu právu), tak byly posouzeny a poté (až na výjimky) schváleny na ZMČ 25.10.2011 - celkem 120 domů/1900 bytů.

Nově Rada MČ pod vedením ČSSD-ODS zrušila privatizační skupinu... jaký bude další osud podaných žádostí netuším.